Hoe ziet een dag er ongeveer uit?

Een Tiki-scholingsjaar bestaat uit 17 bijeenkomsten met lesdagen van 10.15 tot 17.00 uur in Breda en van 10:00 tot 17.00 uur in Assen. In Breda staan vanaf 9.45 uur de deuren open en in Assen vanaf 9.30 uur. Er staan dan koffie, thee en koekjes voor je klaar. Rond 13.00 uur is het tijd voor een hapje en een drankje die je zelf hebt meegebracht. De pauze duurt ongeveer een uur. Door het jaar heen krijg je verschillende docenten. Vanuit hun eigen expertise en enthousiasme geven zij allemaal vorm aan de opleiding en doen zij waar ze goed in zijn. Ook heb je in een scholingsjaar een eigen groepsdocent. Hij of zij is een soort ‘mentor’ en jouw eerste aanspreekpunt bij De Kleine Tiki. De groepsdocent start met jou het jaar op en sluit het ook af met de presentatiedagen. Hij of zij verzorgt ongeveer de helft van alle bijeenkomsten. 

De bijeenkomsten
 
In een groep van maximaal 18 personen ga je aan de slag. Daarbij is ook ruimte voor persoonlijke aandacht. Wat kun je tijdens een lesdag ongeveer verwachten?
  • Een inleidende oefening/meditatie gericht op het thema van de bijeenkomst.
  • Een warming-up eventueel met stem- of lichaamswerk.
  • Kustzinnige en creatieve opdrachten die aansluiten bij het thema van de bijeenkomst.
  • Een persoonlijke nabespreking van de kunstzinnige en creatieve opdrachten (in tweetalen of in kleine groepen).
  • Oefenen van vaardigheden met betrekking tot het bespreken van beeldende werkstukken.
  • Theorieverkenningen naar aanleiding van het thema.
  • Thuiswerkbespreking: de thuiswerkopdrachten die je na iedere bijeenkomst mag maken zijn gericht op reflectie, literatuurverwerking en vooral op het kunstzinnig verdiepen van de thema’s, die je in een lesdag aangeboden hebt gekregen. 
 
Bij de specialisatiejaren komt daar nog bij:
  • Training specifieke vaardigheden individueel en groepsgewijs met betrekking tot het Kunstzinnig Dynamisch Coachen en counselen

Persoonlijke eindpresentaties
 
Tijdens de laatste twee bijeenkomsten van het jaar zijn de persoonlijke presentaties. In ongeveer twintig minuten presenteer je door middel van kunstzinnige en creatieve uitingen jouw persoonlijke en/of professionele proces. De presentatie kan elke vorm hebben, als het maar bij je past. Het kan een presentatie zijn naar aanleiding van een kunstzinnig werkstuk, een lied, een gedicht, een verhaal, een dans, een performance…alles is mogelijk. Deze laatste twee dagen zijn een fantastische afsluiting van het jaar.